Omgeving Balaia Golf Village

Balaia Golf Village is rustig gelegen vlakbij Olhos d’Agua en op 1 kilometer van het strand Santa Eulalia.

Olhos d’Aguastrandvakantie-Albufeira
Het van oorsprong kleine vissersdorpje Olhos d’Agua is inmiddels een gezellige badplaats geworden. In de zomer is het hier een drukte van belang. In het voor- en najaar is het hier relatief rustig. Het gezellige, kleine centrum met zijn restaurants, cafees en terrasjes biedt het gehele jaar voldoende sfeer. Het tussen de rotsen gelegen strand is schitterend. Langs de kust kunt u mooie wandelingen maken naar Vilamoura of Albufeira.
Olhos d’Agua ligt op 6 kilometer van het oude centrum van Albufeira. Naar het uitgaanscentrum in Praia da Oura is het 3,5 kilometer. Overdag zijn er regelmatig busverbindingen naar omliggende plaatsen.

Albufeira
Albufeira is van oorsprong een vissersdorp, dat nu uitgegroeid is tot de populairste en gezelligste vakantieplaats van de West-Algarve. Het gezellige oude centrum heeft zijn charme weten te behouden. Hier bevinden zich veel restaurants, winkels, snackbars, pubs en cafeetjes met terras. Het populaire strand bereikt u door een voetgangerstunneltje of via trappen.

promenade Albufeira

Iets verderop bevindt zich Praia dos Pescadores, het strand van de vissers, waar talrijke bootjes op het strand liggen. In de omgeving van Albufeira zijn diverse andere mooie stranden, meestal onderbroken door die kenmerkende rotsformaties.
De meeste vakantiebestemmingen liggen aan de oostkant van Albufeira, Praia da Oura. Hier loopt ook de ‘Strip’, de lange bekende uitgaansstraat met zijn vele restaurants, bars, terrasjes en discotheken. Voor uitgaansliefhebbers een waar eldorado toto in de kleine uurtjes. Richting het oosten gaat Praia de Oura over in Santa Eulalia. Een ruim opgezette vakantieplaats met enkele restaurantjes en aan de grillige rotskust een aantal mooie baaien met kleinere zandstranden.

Iets buiten Albufeira ligt de nieuwe Marina (jachthaven), nog meer naar het westen komt u in het gebied Sao Rafael. Een rustige omgeving met enkele eet- en drinkgelegenheden en uiteraard ook hier enkele mooie stranden.

TIP! Kijk ook eens op deze website: www.albufeira.com

Hier vind u alles over stranden, golfbanen, bezienswaardigheden, informatie over het weer e.d.

Balaia-Golf-Village

Bungalow en omgeving…